Haşereler ve kemirgenler yaşam alanlarını kirletmenin ötesinde birçok hastalığı insanlara bulaştırır. Örneğin yaygın olarak karşılaştığımız Hamamböcekleri Salmonella, tüberküloz, dizanteri, mide ve bağırsak hastalıkları, astım ve alerjik reaksiyonlar, gıda zehirlenmelerine yol açan birçok patojenin taşıyıcılığını yaparlar.

Karasinek yoğunluğu çevrenin genel hijyen şartları ile ilgili en önemli parametredir. Bulaşıcı hastalıklar ve yara enfeksiyonların artmasına neden olurlar. Genel hijyen kalitesini düşürürler. İnsanları ve gelen ziyaretçileri rahatsız ederler. Yaşam standartlarını olumsuz etkilerler.

Sonuç olarak, müşterilerinizce hijyen ve temizlik seviyesinin düşük olduğunun bir göstergesi olarak algılanır; sizin restoranınızın imajını ve ününü olumsuz olarak etkiler.

Fare ve Sıçanlar, sürekli gıda kaynağının olması ve malzeme giriş-çıkışı sebebiyle Fabrikalar, Gıda Depoları, Süpermarket, Fırın ve Pastane gibi tesislerde yaygın olarak problem yaşatırlar. Kemirgenler; yiyeceklerimize ortak olur, yiyebileceğinden çok daha fazla miktar gıdaya dışkı, kıl ve idrarlarındaki mikroorganizmaları bulaştırırlar. İnsan sağlığı için ciddi tehlike oluşturan 200’e yakın bakteri, virüs ve parazitin taşıyıcılığını yaparlar. İnsanlara Leptospirosis, Salmonella (gıda zehirlenmesi), Listeria, Weil, Mürin Tifüsü gibi birçok hastalığı bulaştırırlar.

  • Tünel kazarak zarar verirler
  • Hammadde ve gıda mamullerini tüketirler,
  • İdrar ve dışkılarıyla kontamine ederler,
  • Kemirerek zarar verirler ve yangına sebebiyet verirler.
  • Birçok hastalığı naklederler.